Arbeta med djur

BLOMESSENSER OCH DJUR

Att ge blomessenser till djur är inget nytt. Metoden har använts under lång tid på många platser i världen. I Sverige är det dock fortfarande för många en relativt okänd metod.

Vi har två blomessenskombinationer speciellt framtagna för djur. Animal Freedom från Flower Essences the Netherlands och vår egen Djur i Balans.

Djur svarar ofta på blomessenser snabbare än vad människor gör. Anledningen till att använda blomessenser för djur är oftast att vi vill hjälpa djuret att ändra på specifika beteenden snarare än att behandla fysiska problem. Blomessenser ger djuret möjlighet att åter finna ett naturligt och harmoniskt balanserat tillstånd. Oftast ses resultat inom tre dagar, ibland kan vi även se förändring direkt.

Det finns flera olika sätt att ge djuret blomessenser. Riktlinjen är att det görs fyra gånger per dag och då helst inte i samband med att djuret får mat. Gärna tio minuter innan eller en timme efter. I akuta situationer, som t.ex. ett mycket skrämt djur, kan blomessenser ges med några minuters mellanrum.

Vanligaste sättet att ge blomessenser är att droppa fyra droppar ur lagerflaskan i en vattenskål med friskt vatten eller 16 droppar i ett vattenkar. Till det kan du även droppar några droppar i dina handflator och stryka in det i djurets päls eller fjädrar. En del djur gillar att du gnuggar blomessenser på tandköttet, runt deras näsborrar, bakom öronen eller på deras tassar. Du kan även ta fyra droppar i en sprayflaska och spraya djurets sovplats, stall, transport bur och bil. Vill du göra en doseringsflaska så droppar du två droppar ur lagerflaskan i en 30 ml brun flaska som du fyllt med 10 ml konjak för konservering och resten källvatten (ej kolsyrat). Förvara blomessenserna utom direkt solljus och värme.

Som djurägare kan det vara viktigt att fundera över om du på något sätt är en del i problemet som djuret uppvisar. Vi rekommenderar ibland att även djurets ägare tar blomessenser då djur är väldigt känsliga för människors känslor och attityder. Ordspråket ”Sådan herre sådan hund” kan ibland leda i den riktningen. Att t.ex. ge blomessenser för ensamhet till ett försummat och åsidosatt djur ersätter inte omsorg och tillsyn av dess ägare. Att använda blomessenser för djur, en form av holistisk friskvård, ersätter inte veterinärvård.