Användning

En blomessens kan användas på flera olika sätt.

Det vanligaste sättet är att ta den invärtes. Du droppar två droppar under tungan två till fyra gånger om dagen. Du kan även droppa den i ett glas med vatten som Du sen dricker. Det är viktigt att ta essenserna flera gånger om dagen, exempelvis på morgonen när Du går upp, innan måltid under dagen och på kvällen innan Du somnar. Färre droppar vid fler tillfällen fungerar bättre än en stor mängd vid ett tillfälle. Skaka gärna flaskan väl innan användande.

Vill Du kombinera och använda flera essenser samtidigt eller späda ut en utvald essens görs det i en doseringsflaska. Tillblandningen av en doseringsflaska görs på följande sätt: ta en tom, ren 30 ml flaska med pipett. För en god konservering, fyll på med antingen ca 1 cm alkohol, gärna konjak, vegetabiliskt glycerin eller äppelcidervinäger. Fyll sedan på med resten källvatten. För att få bäst resultat är det bra att tänka på är att inte ta fler än fyra essenser vid ett tillfälle i en doseringsflaska. Droppa två till fyra droppar från de valda blomessenserna i den fyllda doseringsflaskan. Ur doseringsflaskan tar Du sen fyra droppar, fyra till sex gånger om dagen direkt under tungan.

Om Du märker att din medvetenhet ökar om varför Du tar essenser, det kan vara i form av känsloupplevelser som förstärks, så kan Du hålla flaskan i din hand. Ger det en lugnande känsla så tar Du essenserna oftare. Du kan ta fyra droppar tolv gånger om dagen eller om nödvändigt så ofta som var tionde minut. Om Du blir rastlös av att hålla flaskan så minska dosen till två droppar två gånger om dagen.

Om Du har frågor och funderingar kring blomessenser och hur Du ska använda dem så är Du varmt välkommen att ta kontakt på något av nedanstående sätt. Telefontid är vardagar mellan kl. 9 – 12.