Kundvagn
Kundvagnen är tom
Sök artiklar
Version:
E-butik Flex (6.9)

Vad är skillnaden mellan eteriska oljor och blomessenser?

Den mest signifikanta skillnaden är att eteriska oljor (EO) har olika slags dofter och blomessenser (BE) doftar ej. EO verkar huvudsakligen genom luktsinnet och dess effekt på luktcentrum i hjärnan. De består av en stor koncentrerad mängd kemiska substanser. De skall i de allra flesta fall blandas ut i en bärarolja, vegetabilisk olja innan de används på huden. BE å sin sida är säkra och milda att använda både invärtes och direkt på huden.

EO framställs ur stora mängder plantmaterial. Det kan vara blommor, blad, rötter, frön eller bark beroende på var den flyktiga oljan finns i växten. Ångdestillation är den vanligaste extraktionsmetoden. Vid framställning av blomessenser används enbart blomman och i väldigt liten mängd.

En ny framställningsmetod används mer och mer där man inte plockar blommorna utan böjer dem så att de kan fortsätta leva och växa efter tillverkning. Blommans vibrationsavtryck överförs med solens hjälp till vatten och späds sedan vidare.

En EO är alltså ett fysiskt extrakt av en växt och en BE är växtens subtila energiextrakt.

EO och BE kompletterar varandra väldigt bra vid alla former av helande arbete. De påverkar båda vårt kropp- och själssystem men arbetar från olika håll. De eteriska oljorna når vår själ via våra sinnen medans BE påverkar vår kropps subtila energifält för att nå vår själ och därigenom påverka vårt fysiska välmående. BE och EO kan kombineras i t.ex. sprayflaskor samt för användning på kroppen exempelvis i hudkrämer och massageoljor.

Orchid Essence of Nature AB Postadress: Södra Billstagatan 12
722 40 Västerås

Produktion och leverans
Solberg 520
833 48 Hammerdal
Kontakta ossTelefon vardagar 9-12
Kontor: 021 - 33 01 31
Lager: 0644-320 20

E-post: info@orchid.se
© 2018 ORCHID ESSENCE OF NATURE AB